HLR dukker redder liv

Det at kunne yde førstehjælp kan være utrolig vigtigt. Det kan redde menneskeliv i sidste ende. Når man skal træne og uddannes i dette, er det essentielt at have noget at øve sig på. Her kommer HLR dukker ind i billedet. HLR dukker er dukker, der bruges til at træne hjerte-lunge-redning. Deraf forkortelsen HLR. Man kan vælge imellem mange forskellige dukker, alt efter hvilket situation man vil træne. De kommer i mange forskellige former og størrelser. Der er nemlig forskel på, om du skal yde førstehjælp til et lille barn eller en granvoksen mand.

Derudover er der forskellige funktioner på dukkerne med realistisk anatomi, da årsagen til at vedkommende har brug for hjælp kan variere. De forskellige dukker der findes på markedet har en brugervejledning, der gør det nemt at komme i gang med arbejdet. Desuden har modellerne dertilhørende tilbehør, der sikrer en god hygiejne. Dette er praktisk, hvis flere kursister skal anvende dukken i løbet af dagen.

Forskellige HLR dukker med varierende funktioner

Som beskrevet i ovenstående, kan HLR dukker fås i forskellige varianter, alt efter hvilken træning der skal udføres. Der findes helkropsdukkerne, som er de mest avancerede. Disse indgår mest i professionelle sammenhænge, da de er perfekte til at bruge indenfor disciplinen scenarietræning. Man kan her tilkøbe ben og arme til dukken, hvis man for eksempel skal foretage traumepleje og redningsteknikker.

Halvkropsdukkerne er en god løsning, hvis kurset du skal holde er på en skole eller i en virksomhed. De er lidt billigere end helkropsdukkerne, men har samme anatomi. Når man skal træne en nybegynder eller let øvet, er det vigtigt at dukken responderer på det man gør. Brystet skal synligt hæve og dukken skal angive, om den pågældende hjertemassage er dyb nok. Som sagt findes der også dukker, der skal illustrere, at det er et barn man har med at gøre. Derved får man den mest realistiske træning.